Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Branchespecifieke opslagsystemen voor uw producten

Adviesgesprek

Machinebouw / Metaalverwerking

Voor de opslag van metaal en zware goederen vervaardigd uit metaal worden binnen het bedrijf bijzondere eisen gesteld. De selectieve toegang tot de producten van verschillende afmetingen, optimale materiaal doorstroming alsmede de snelle afhandeling van uw klantorders moeten op elkaar afgestemd en gewaarborgd zijn.

OHRA biedt opslagsystemen die optimaal aansluiten op uw wensen om uw project succesvol af te ronden. Afhankelijk van het type vorkheftruck is het mogelijk om het in gebruik zijnde oppervlak van uw magazijn met 30% te optimaliseren ten op zichte van conventionele palletstellingen.

Adviesgesprek


Draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn bijzonder geschikt voor de opslag van lange, omvangrijke en zware opslaggoederen. De robuuste opslagsystemen uit warmgewalste, standaard staalprofielen hebben geen storende tussensteunen en zijn hierdoor geschikt voor de opslag van goederen van verschillende afmetingen en verschillende assortimenten op één en hetzelfde opslagniveau. De flexibele, in de hoogte verstelbare draagarmen wijken bij het aanstoten naar boven en opzij uit en beschermen zodoende goederen en rek tegen beschadigingen. De hoge kwaliteit van de stellingstaanders en draagarmen garanderen een langdurige en economische oplossing voor opslag in industriële bedrijven en de machinebouw. OHRA draagarmstellingen zijn individueel ontworpen en vervaardigd voor alle soorten opslag in de staalverwerking. Ook optimale voor de opslag van zware gereedschappen of stalen coils  


Palletstellingen

In het bijzonder in de staalverwerking dienen de opslagsystemen te voldoen aan verschillende behoeften alsook dienen zij te voldoen aan de hoge veiligheidsvereisten in het bedrijf. Verder dienen zij flexibel te zijn om zich te kunnen aanpassen aan de wisselende productiebelastingen. Bij zware lasten zoals bv. platenpakketten, staalcoils met verschillende gewichten en diameters of bij opslag van zware gereedschappen hebben de OHRA opslagsystemen zich in de praktijk als compact en betrouwbaar bewezen. Hierbij horen vooral robuuste en belastbare palletstellingen uit staal.

 • Hoge draagkrachten ook bij grote vakbreedten
 • Planning en productie individueel en op maat
 • Compacte, veilige opslag en eenvoudige, snelle behandeling
 • Hoge opslagcapaciteit op minimaal grondoppervlak

Verplaatsbare stellingeninstallaties

Conventionele draagarmstellingen worden op verrijdbare wagens gemonteerd, die rijdend samen worden geschoven. Voor de in- en uitslag wordt de respectievelijk benodigde gang door een elektronisch gestuurde aandrijving geopend

 • Hoge kostenbesparing en opslagcapaciteit dankzij hoge ruimtebenutting
 • Compacte opslag op een gering grondoppervlak
 • Tegelijkertijd bescherming van waardevolle goederen tegen diefstal en sterke milieuinvloeden
 • Lichtlopend railsysteem voor rustige en langdurige werking

Automatische opslagsystemen

Door het gebruik van moderne transportmiddelen, speciaal ontwikkeld voor het opslagbedrijf, heeft zich in het opslaggebeuren een belangrijke ommekeer voltrokken. Computerondersteunde gedeeltelijke en volledige automatisering maken in- en uitslaghandelingen mogelijk op grote hoogten. De bediening gebeurt met rekkenstapelaars of rekbedieningstoestellen, vanzelfsprekend uitgerust met een kant en klare veiligheidstechniek. De prestatiecapaciteit wordt nog verhoogd door kortere parcours bij tegelijkertijd een ruimtebesparing.

 • Vermindering van parcourstijden
 • Van manuele tot volautomatische sturing op elk moment uitbreidbaar
 • Modulevormige verbinding met de ERP-software van de klant
 • Bediening van meerdere gangen met een rekbedieningstoestel door curventechniek
 • Hierdoor verlaging van de investeringskosten

Referenties voor machinebouw / metaalbewerkers

Thermowave
Tekla
Rosa Catene

Seuner Fabricados

Naar succesverhalen

Thermowave

Thermowave

Optimale opslag van basismaterialen, zware coils in de hoogte opgeslagen

Naar succesverhalen

Tekla

Tekla

Draagarmstellingen, die het mogelijk maakt om poorten met een breedte van 4,2 tot 6,5 meter op te slaan

Naar succesverhalen

Rosa Catene

Rosa Catene

Meer capaciteit in het nieuwe magazijn

Naar succesverhalen