Naar hoofdinhoud springen

Desguace Alarcón

Draagarmstellingen voor de autoverwerkende industrie

Desguace Alarcón:

Flexibel stellingsysteem voor de opslag van autowrakken

De Spaanse autoverwerker Desguace Alarcón heeft zijn capaciteit voor de opslag van autowrakken uitgebreid met draagarmstellingen van OHRA. 40 stellingen in het buitenmagazijn, die elk zes auto's met een gewicht tot 1.600 kilogram kunnen opslaan, bieden nu ruimte voor verdere groei van het bedrijf. Bijzonder overtuigend was de flexibiliteit van de gemonteerde inhaakbare draagarmen: Ze kunnen niet alleen worden gebruikt om de hoogte van de arm naar wens aan te passen, maar ze geven ook mee bij schokken en voorkomen zo schade aan de stelling en de opgeslagen voertuigen.

Bij veel autoverwerkers worden autowrakken nog steeds gewoon op elkaar gestapeld voor de opslag. Dit betekent niet alleen een verhoogd risico voor de arbeidsveiligheid, maar maakt ook gerichte toegang tot een specifiek voertuig onmogelijk. Desguace Alarcón besloot daarom gebruik te maken van de draagarmstellingen van OHRA: De personenauto's worden op drie niveaus op twee 1800 millimeter lange draagarmen geplaatst. Dit betekent dat elk voertuig op elk moment toegankelijk is zonder omstapelen, zelfs als deze zich helemaal onderaan bevindt.

Een belangrijke reden voor Desguace Alarcón om stellingen in te zetten van de Europese marktleider in draagarmstellingen was de stabiliteit en kwaliteit van de constructie: Alle dragende elementen zijn gemaakt van volwandig warmgewalst staal. Dit vormt de basis voor het hoge draagvermogen van de stellingen en zorgt voor meer veiligheid in de robuuste dagelijkse werkomgeving - in tegenstelling tot componenten uit plaatstaalprofielen bieden volwandige stalen profielen bescherming tegen knikken in buigingen.

Een ander hoogtepunt van het stellingsysteem van Desguace Alarcón is dat de afzonderlijke armen in een raster van 100 millimeter worden opgehangen in de sleuven en worden niet gebout op de staander. Dit vereenvoudigt enerzijds de montage en anderzijds kunnen de liggers snel en zonder gereedschap worden aangepast aan de veranderende hoogte van de schappen.

 

Over Desguace Alarcón:

Het familiebedrijf Desguace Alarcón werd opgericht in 1992 en is gevestigd in Zarandona in de regio Murcia. De recyclage van afgedankte voertuigen beschermt niet alleen het milieu, maar biedt klanten ook geteste en herziene reserveonderdelen aan tegen tot 80% lagere prijzen. De tweedehandse reserveonderdelen kunnen ook online besteld worden, Desguace Alarcón levert binnen 24/48 uur (op het schiereiland) tot aan de deur. De bedrijfsruimten beslaan ongeveer 25.000 m², waarvan 4.000 m² magazijnen. Hier worden meer dan 100.000 artikelen opgeslagen.


Projectgalerij